La ciutat nomena Fill Predilecte l'exveterinari municipal Jenaro Sancho Martínez de Vírgala


El Ple municipal ha aprovat per unanimitat concedir el títol honorífic de Fill Predilecte de Sant Boi a Jenaro Sancho Martínez de Vírgala. Aquest santboià d'adopció (Cabredo, Navarra, 1920), va arribar a la ciutat l'any 1954. Des d'aleshores va exercir com a veterinari fins que es va jubilar. Jenaro Sancho va ser director de mercats i mestre, i va desenvolupar una intensa tasca en diferents institucions i iniciatives solidàries amb les persones més necessitades de la societat local. El lliurament del títol tindrà lloc el 15 de gener, a la Sala de Plens.

sabadellenca Maria Forrellad Carbonell, amb la qual es va instal.lar a Sant Boi l'any 1954. Des d'aleshores fins a la jubilació hi va exercir com a veterinari. El mateix any va convertir-se en el primer director del Col.legi Balmes. Va fer de professor durant alguns anys en aquest mateix centre i a l'Escola Salesiana.

Al llarg de la seva vida s'ha distingit per una intensa dedicació als altres, concretada, entre altres aspectes, en les següents ocupacions: tresorer de l'assemblea local de Creu Roja, membre de l'Associació en Favor del Germà Necessitat, president de la Junta Parroquial de Sant Baldiri, secretari local de l'Associació de Lluita contra el Càncer, membre i col.laborador de l'orde dels Germans de Sant Joan de Déu i fundador del Patronato Local Pro Rehabilitación del Enfermo Mental.


Amb el títol, es reconeix "el compromís amb els seus principis i la seva abnegada dedicació als seus conciutadans i conciutadanes". L'Ajuntament ha concedit aquesta distinció arran d'una petició formal de la Fundació Marianao i l'Associació per a la Defensa dels Drets i la Dignitat de les Persones amb Discapacitació. Quaranta entitats i un grup de persones a títol individual s'han sumat a aquesta demanda.

Jenaro Sancho va nèixer a un petit poble navarrès en el si d'una modesta família d'agricultors. A l'Aragó, on el van destinar com a professor de primària, va cursar vete rinària i va conèixer la seva futura dona, la