lI 1- Agenda 21 al món Il
Il 2- L'Agenda 21 a Sant Boi lI
Il 3- L'Agenda 21 i tu lI
Il 4- L'Agenda 21 en acció lI
....................................................................................................................................

 

a) Actualitat

b) Premis i reconeixements

1
SANT BOI GUANYA EL PREMI ECOMED A LA CIUTAT MÉS SOSTENIBLE D'ESPANYA

14 de juny de 2004

El municipi de Sant Boi va aconseguir l'any 2004 el guardó principal dels II Premis Ecomed-Fundació Fòrum Ambiental a la Ciutat Sostenible. El jurat, configurat per experts tècnics, acadèmics i polítics (no governamentals), va concedir a la nostra ciutat el 'Premi especial a la ciutat més sostenible en la seva globalitat', que reconeix el compromís col·lectiu de Sant Boi en aquest àmbit, materialitzat en el Pla d'Acció Local per la Sostenibilitat (Agenda 21 Local), el qual abasta tant els aspectes mediambientals com els socials i econòmics, i fa de la concepció global de la sostenibilitat un assumpte central de la política local.

Per a més informació us recomanem visitar el web d'Ecomed-Pollutec:
www.ecomedpollutec.com

2
SANT BOI SELECCIONAT PER PARTICIPAR EN EL FÒRUM DE LES CULTURES DE BARCELONA 2004

Sant Boi va participar en la Fira de les Bones Pràctiques Urbanes que va tenir lloc del 6 al 19 de setembre de 2004. La Fira del Fòrum va seleccionar les propostes i activitats de 48 municipis i entitats d'arreu del món amb l'objectiu d'oferir-los una oportunitat de presentar al públic una gran varietat d'iniciatives per la sostenibilitat. L'Ajuntament de Sant Boi hi va presentar l'experiència d'horts lúdics urbans a la categoria de pràctiques per una urbanització sostenible i també va ser invitat a participar en els debats a l'Speakers' Corner i en les activitats de difusió als estands i als mitjans de comunicació.


Per a més informació us recomanem visitar el web de la Fira: http://www.barcelona2004.org/cat/eventos/fira/presentacion.htm

3
SANT BOI REP EL DIPLOMA "CIUDADES POR LOS BOSQUES"
24 de febrer de 2005

WWF-Adena ha situat Sant Boi a la seva Llista Verda de Ciutats pels Boscos per la política de compra responsable de fusta i paper.
Sant Boi ha estat un dels tres primers municipis inclosos a la Llista Verda de l'Observatori de Ciutats pels Boscos. WWF-Adena, organització dedicada des de 1968 a la conservació de l'entorn natural, reconeixent així la política responsable que realitza l'Ajuntament de Sant Boi respecte a la compra de fusta i paper amb certificació de gestió sostenible. En reconeixement d'aquesta iniciativa WWWF-Adena va lliurar un diploma acreditatiu als ajuntaments de Barcelona, Sant Boi i el Prat, el dia 24 de febrer al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona.


Per a més informació us recomanem visitar el web de l'observatori "Ciudades por los bosques":
http://www.wwf.es/bosques_comercio/observatorio_wwfadena.php

 

 

c) Llibre de visites de l'Agenda 21

L'èxit de l'Agenda 21 de Sant Boi ha traspassat els límits del nostre municipi. En els últims anys el nostre projecte s'ha presentat i ha participat en nombrosos seminaris, conferències, cursos i jornades en l'àmbit de la sostenibilitat. Per altra banda, diverses institucions d'arreu de l'Estat i d'Europa ens han visitat per conèixer de més a prop la nostra experiència.

* Presentacions
* Visites rebudes

PRESENTACIONS
L'Agenda 21 de Sant Boi, una experiència que ha estat presentada a:

ANY 2002

4
04.06.02
Cicle de Seminaris sobre "Agenda 21 local, un paso hacia la sostenibilidad", tema: l'Agenda 21 de Sant Boi. Organitza Fundación para la Investigación y el Desarrollo Ambiental, FIDA, a Getafe (Madrid).
- 02.10.02 "Implicació dels sectors econòmics i socials en els processos d'Agenda 21 local", tema: El procés participatiu a l'Agenda 21 de Sant Boi. Organitza Grup de treball de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, a la Diputació de Barcelona.
- 28.11.02 Participació de l'Agenda 21 de Sant Boi en el Seminari BASIS (Business Awareness on Sustainable Innovation Strategies). Organitzat pel Departament d'Enginyeria del UPC, a Barcelona.
- 19.12.02 Curs de postgrau sobre Sostenibilitat, tema: l'Agenda 21 de Sant Boi. Organitza la Universitat Politècnica de Catalunya a l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Terrassa.

ANY 2003

- Participació en el projecte Leonardo da Vinci "Desenvolupament de capacitats en processos d'Agenda 21 Local". Organitzat pel Centre de Política del Sòl i Valoracions de la UPC, a Barcelona.
- 27.02.03 Curs de Postgrau "SIG i Gestió Territorial" del Màster en Sistemes d'Informació Geogràfica, tema: Medi ambient urbà i sostenibilitat: L'Agenda 21 de Sant Boi. Organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya, a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectes de Barcelona.

6
- 24.05.03 "Curs sobre sostenibilitat", tema: L'Agenda 21 de Sant Boi. Organitzat pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències Polítiques i Sociologia, a Barcelona.

24.10.03 "Jornada Agenda 21. Proceso y experiencias en otras Comunidades Autónomas", tema: L'Agenda 21 de Sant Boi. Organitzat per l'Ajuntament de Barbastro i les Diputacions d'Osca i de Barcelona, al "Salón Ecología y Medio Ambiente" SENDA de Barbastro (Osca)/Saint Gaudens (França).

ANY 2004

25.03.04 "L'Agenda 21 Local: planificació i acció territorial sostenible", tema: El desenvolupament urbanístic i l'Agenda 21 de Sant Boi. Organitza Diputació de Barcelona i Fundació Politècnica de Barcelona, a l'edifici Vèrtex de la UPC.

 

- 17.05.04 Curs sobre sostenibilitat: el cas de l'Agenda 21 a Sant Boi. Organitzat pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències Polítiques i Sociologia, a Barcelona.
- 21.05.04 Seminari sobre Agendes 21 i participació ciutadana: L'Agenda 21 de Sant Boi. Organitzat per la Fundació Jaume Bofill a la Torre de Can Bordoi de Llinars del Vallès.
- 30.09.04 "Taller de Trabajo-Ekitalde 21 de la Red Vasca de municipios hacia la sostenibilidad-Udalsarea 21", tema: l'Agenda 21 de Sant Boi. Organitza Udalsarea 21 a Llodio.
- 21.10.04 "Jornada informativa sobre Agenda 21. Participación ciudadana en la puesta en marcha del Plan d'Acción", tema: Experiència de l'Agenda 21 de Sant Boi. Organitza Ajuntament de Barbastro (Osca).

 

ANY 2005

7
22.01.05
"Jornada per la Sostenibilitat", tema: Territori i Societat, l' Agenda 21 de Sant Boi. Organitzat per Barrinar i l'Ajuntament d'Ulldecona, a Ulldecona (Tarragona).

 

 

- 04.03.05 Programa de Postgrau en Ciutat i Territori Sostenible (Master en Medi Ambient i Sostenibilitat), tema: Planificació i gestió de la ciutat i el territori sostenibles. Agendes 21 locals: l'Agenda 21 de Sant Boi, procés participatiu i aplicació a la sostenibilitat urbanística. Organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya, a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectes de Barcelona.
- 08.04.05 Jornada de "Compres públiques ambientalment correctes". Organitzada pel Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona, al Consell Comarcal de Girona.
- 26.05.05 Curs d'especialització "Estratègies locals per a la sostenibilitat. Factors claus des de l'experiència", tema: Una Agenda 21 integral, el cas de Sant Boi. Organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya, a Parets del Vallès.
- 01.06.05 "III Simposi Territoris i Societats en un món de canvi: Planificació i Desenvolupament del territori a partir de les experiències a Amèrica Llatina i Europa". Tema: "Participació ciutadana i Agenda 21". Organitzat per la Universitat de Barcelona, a la facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

VISITES REBUDES
L'Agenda 21 de Sant Boi ha rebut la visita de:

ANY 2004

8
29.04.04
Debegesa, Sociedad para el Desarrollo Económico del Bajo Deba (Euskadi) va organitzar la visita a Sant Boi d'un grup de polítics i tècnics dels municipis de la comarca guipuscoana del Bajo Deba per conèixer de prop el procés d'Agenda 21 i projectes mediambientals que s'estan fent a la nostra ciutat.
- 01.12.04 Anna Pérez Ferret, directora de la Fundació Tàrraco Energia Local i Jordi Cáceres, tècnic de Medi Ambient de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tarragona ens van visitar per conèixer com ha estat l'organització de l'Agenda 21 a Sant Boi.
- 18.02.04 Visita de l'entitat Atelier amb una delegació del Parc Natural Scarpe-Escaut de França per conèixer projectes i experiències de sostenibilitat i participació a Sant Boi.

ANY 2005

9
16.03.05
Santiago J. Sánchez Sánchez, concejal de Participació Ciudadana, i José Manuel Cruz Acebo, director del Taller de Participación Ciudadana del municipi d'Ingenio (Gran Canaria), ens van visitar per conèixer l'experiència del procés de participació ciutadana a l'Agenda 21 de Sant Boi.


.............................................................................................................................

l Notícies A-21 ll Tests ll Contactes ll Enllaços
Català Castellano Agenda 21 Agenda 21 a Sant Boi Participa Agenda 21 a les escolas Novetats enllaços
Agenda 21 a Sant Boi Participa Novetats Enllaços ô